"Ik heb vertrouwen in de natuur en mijn lichaam die weet hoe te bevallen."
MEER INFO
 

Over mij

Welkom op Stralende Mama, leuk dat je even komt kijken op mijn pagina. Mijn naam is Alejandra Alarcón en ik kom oorspronkelijk uit Chili. Nederland is inmiddels al zeer lange tijd mijn thuis waar ik met mijn gezin met veel plezier woon en werk. Ik ben mama van twee heerlijk meiden die mij een transformatie hebben laten meemaken als zwangere en barende oervrouw. En wat is dat een bijzondere, spannende, positieve en wonderbaarlijke ervaring geweest. Allereerst de extreme grenzen in wat ons lijf allemaal aankan. Zwanger mogen zijn en daarna baren. Door deze ervaringen en mijn nimmer aflatende positieve houding heb ik besloten er mijn werk van te maken. Wat mijn passie is, is tegelijkertijd mijn missie geworden om te delen.

 

Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik te horen dat ik medisch was geworden bij 34 weken en moest drie weken in het ziekenhuis blijven. Met deze, uit noodzaak ontstane, rust die ik kreeg ben ik mij, zowel mentaal als lichamelijk, gaan voorbereiden op de bevalling. Ik besefte al snel dat ik anders moest gaan denken, voelen en doen. Anders dan wat de gebruikelijke regels en boeken adviseren. Anders op een dieper, spiritueel niveau. Anders in vele opzichten ik deed het vanuit instinct.

pregnant
alejandra2

Ik paste diverse ‘mind tools’ toe om mij voor te bereiden op de bevalling. Ik vond het buitengewoon spannend allemaal. Ik was er helemaal klaar voor keek er ontzettend naar uit. Ondanks het feit dat ik zou worden ingeleid met 37 weken wist ik dat mijn dochter op natuurlijke wijze ter wereld zou komen. Ik zou onze kleine meid zelfs eerder gaan ontmoeten. De teleurstelling van de niet meer mogelijk zijnde waterbevalling liet ik al snel los. Ik focuste me op het feit dat mijn dochter eerder zou komen. De rust die ik kreeg in het ziekenhuis heb ik met beide handen aangepakt en heb ik geleerd om los te laten, geduld te hebben en vertrouwen te hebben in mijn lichaam en de natuur.

 

Deze diepe, rijke ervaring heeft mij naar een hoger niveau getild. Een grensverleggend niveau waarin ik meer aankon dan ik ooit had verwacht. Deze “vrouwelijke empowerment” bezit naar mijn mening iedereen. Het heeft alleen wat hulp nodig om gevonden te worden. De vrouw weer in haar kracht laten staan om een rotsvast vertrouwen te hebben in haar lijf en de natuur. De kracht van het “oer”.

Na een vlotte, natuurlijke bevalling is mijn reis begonnen en vond ik mijn bevestiging in Hypnobirthing. Een techniek die ik inmiddels al enkele jaren met veel liefde en plezier deel. Ook ben ik veder gaan leren. Ik heb daarnaast ook andere massagetechnieken voor in het kraambed en het afsluitingsritueel Post Partum geleerd. En toen heb ik de opleiding Zwangerschapsyoga Docente gevolgd, Ceatrix en Doula begeleiding.

 

Wij vrouwen zijn gemaakt om leven te creëren. Een gegeven feit. Maar door alles wat wij, in deze huidige wereld, gehoord, gezien en wellicht ervaren hebben, ben ik erachter gekomen dat veel vrouwen deze oerkracht zijn vergeten. Of niet precies weten hoe ze dit kunnen toepassen. Ik blijf het geweldig vinden om te leren en mijn missie te blijven uitoefenen.

 

Dus hou mijn website in de gaten voor meer informatie en mijn reis om jou te mogen en kunnen begeleiden!

 

Lieve groet,

Stralende Mama

Alejandra Alarcón