"Ik heb vertrouwen in de natuur en mijn lichaam die weet hoe te bevallen."
MEER INFO
 

Zwangerschapsyoga

!!Nieuwe lessen gaan van start in Amsterdam bij Stralende Mama!!

 • In Amsterdam Studio Stralende Mama op dinsdag ochtend van 10:00 tot 11:00 en op vrijdagochtend van 10:00 tot 11:00. Daarna heerlijk napraten en met kopje thee?

 

Zwangerschapsyoga wordt bij Stralende Mama gegeven in een privé zetting. Dus dit kan in combinatie met de hypnobirthing of Doula begeleiding. Je kunt je pakket samenstellen naar eigen wens. Zo kun je meerdere diensten bij een vertrouwd persoon afnemen en hoef je dit op verschillende plekken te volgen.

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij je je voorbereidt op de geboorte van je baby. Vanuit een holistische benadering van moeder en kind. Je leert hoe je als ouder contact maakt met je ongeboren kind. Wij praten over een natuurlijk en bewuste manier om te baren. Op een liefdevolle manier en zoeken naar manieren wat er op dat moment speelt. Een natuurlijke baring waarbij het samenspel van moeder en kind voorop staan.

De vorm die wij doen is een zachte flow van Ashtanga yoga.

De cursus gaat hier op in door middel van:

 • Lichamelijke oefeningen (asanas)
  Deze oefeningen richten zich op de conditie en het in balans brengen van je lichaam. Daarnaast zijn er oefeningen die je voorbereiden op de bevalling, zodat de zwangerschap en de geboorte zo harmonisch mogelijk verlopen. In combinatie met tools van hypnobirthing kun je nog meer in je lijf komen.
 • Mindfulness
 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
  Een ontspannen lichaam laat de geboorte soepeler verlopen. Een goede ademhaling geeft rust en evenwicht en het bevordert het zelfvertrouwen waardoor er meer kracht naar boven komt.
 • Partnerles indien gewenst (€40 extra)
 • Houdingen
 • Persen
 • Ook kunnen wij dieper ingaan op wat er speelt of wat er nog nodig is in de zwangerschap voor de bevalling.
 • Indien er genoeg dames zijn voor een groepje, dan kan Stralende Mama inoverleg een zaal huren voor wekelijke lessen. Dit kan dan in Amsterdam of Amstelveen zijn.

Deze cursus wordt vanaf mei 2018 bij een aanvullende verzekering door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Vanaf mei 2018 valt Stralende Mama onder Vereniging Yoga Alliance Professionals.

Check voor vergoeding je polisvoorwaarden.