"Iedere golf die voorbij is, is de kleine dichterbij. Ik kan niet wachten om hem/haar te mogen omarmen."
"Ik heb vertrouwen in de natuur en mijn lichaam is gemaakt hiervoor."
MEER INFO
 

Ervaringen

Wij hebben een privécursus hypnobirthing gevolgd bij Alejandra van Stralende Mama. Wat een geweldige start van onze HypnoBirthing journey! Vanaf dag één klikte het direct met Alejandra. Haar positieve energie was aanstekelijk en haar professionaliteit en ervaring waren meteen duidelijk. Alejandra doet haar werk met passie en vanuit het hart, waardoor we ons vanaf het begin op ons gemak voelden. Ze is echt meer dan alleen een HypnoBirthing coach.

Mijn partner zag, ondanks zijn open instelling, in eerste instantie niet de toegevoegde waarde van een HypnoBirthing cursus. Na de eerste les was hij echter helemaal van mening veranderd. Alejandra had hem namelijk bewust gemaakt van de impact van zijn aanwezigheid en vooral zijn rol tijdens de zwangerschap en de geboorte. Daarnaast zag hij door Alejandra in hoe mooi een geboorteproces kan zijn als je het vanuit de oerkracht bekijkt en deze ook gebruikt.

Onze privécursus was heel fijn georganiseerd. De lessen vloeiden soepel in elkaar over en de informatie was duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. Ondanks dat Alejandra een planning voor ons had uitgestippeld, creëerde ze voldoende ruimte voor onze persoonlijke behoeften binnen de cursus.

Tijdens de cursus hebben we meerdere technieken geoefend en naar verschillende geboortes gekeken. Dat vonden wij heel fijn. Deze technieken, waaronder ademhaling en visualisatie, waren ongelooflijk waardevol tijdens mijn zwangerschap en vooral tijdens de geboorte. Alejandra hielp ons mede dankzij de filmpjes en opdrachten om onze angsten en spanning om te zetten in zelfvertrouwen en positiviteit. Daarnaast benadrukte ze dat we konden vertrouwen op onze innerlijke oerkracht en de natuurlijke geboorteprocessen. Door het bovenstaande keken we na elke les weer uit naar de volgende les en keken we na de laatste les vol vertrouwen en met plezier uit naar het geboorteproces met elkaar.

We hebben een prachtig geboorteproces gehad, waarbij ik mijn oerkracht heb kunnen inzetten. Ik had alle vertrouwen in mijn lichaam en bij elke wee herinnerde ik mezelf dat elke wee me dichter bij mijn kindje bracht, zoals Alejandra mij dat had meegegeven. Doordat mijn partner bewust was geworden van zijn rol tijdens de zwangerschap en de geboorte, kon ik naar binnen keren en op mijn lichaam focussen. Ik was helemaal zen.
Al met al heeft de hypnobirthing cursus zoveel impact gehad waardoor we bijna het gevoel kregen dat Alejandra bij ons was tijdens het geboorteproces.

Ik zou deze cursus van Alejandra zonder twijfel aanbevelen aan elke zwangere vrouw die wilt leren hoe je vol zelfvertrouwen en in rust de leiding kan nemen over je lichaam tijdens jouw geboorteproces. Het heeft ons geholpen onze angsten te overwinnen en ongeacht de situatie te vertrouwen op je lichaam. Daar zijn we ongelooflijk dankbaar voor. We willen je nogmaals bedanken lieve Alejandra!

Liefs,
Re en Les

Hoi Alejandra,

 

Ik heb bij jou de hypnobirthingcursus gevolgd en ben inmiddels alweer bijna 6 weekjes geleden bevallen van ons zoontje Bodhi. Wauw, wat een verschil met de eerste bevalling zeg!

 

Ik heb me zo goed kunnen ontspannen tijdens de ontsluiting en mijn man heeft me heel goed geholpen. Ik vond het echt een bijzondere ervaring. Ik heb de laatste paar weken van mijn zwangerschap regelmatig naar de hypnoses geluisterd en eigenlijk niet heel veel met mijn man geoefend. We hebben wel wat dingen doorgesproken hoor.

 

Toen de weeën begonnen moest ik eerst nog even zoeken wat ik het fijnst vond qua houding enzo maar dat was al snel duidelijk. Op het bed op mijn zijde en de cd aan. Mijn man streelde tussendoor op mijn arm en been en tijdens de wee gaf hij wat druk op mijn onderrug. Toen de verloskundige kwam zat ik al op ruim 5 cm na 3 uurtjes. Ik wilde in bad bevallen in het geboortecentrum in Harderwijk maar in overleg met de verloskundige toch thuis gebleven want we zaten zo goed in de ontspanning en het kon nog wel eens snel gaan. En na ruim een half uur weer een cm erbij. Nog steeds heel ontspannen. Wel luisterde ik minder naar de cd en zat meer in het moment. Als de wee even wat heftig werd luisterde ik naar de woorden van de cd en kon ik me goed ontspannen. De verloskundige heeft ons eigenlijk ook meest van de tijd alleen gelaten omdat het zo goed ging. Toen mijn moeder erbij kwam duurde het nog maar een klein uurtje voordat ik mocht persen. Ik had 10 cm ontsluiting maar kon het heel goed aan. De overgang naar persweeën vond ik wel even een omschakeling. Vorige keer kreeg ik nml een ruggenprik en had dat toen anders ervaren. Maar alsnog ging dat super. Na 9 minuten was hij er! Achteraf hoorde ik dat mijn moeder en kraamzorg niet geloofde dat ik al mocht persen omdat ik zo ontspannen erbij lag.  Ik heb trouwens 5 en een half uur in totaal over de bevalling gedaan.

 

Ze zeggen wel eens je met hypnobirth geen pijn hebt en dat is opzich waar omdat de ervaring anders is. Je hangt geen label pijn op aan de wee. Het woord pijn ken je dan niet zeg maar. Je bent helemaal in het nu en ook tussen de weeën Door denk je niet dat de volgende wee pijn gaat doen. Je bent gewoon volledig in het nu tijdens je bevalling waardoor je alles accepteert zoals het is. De ervaring wordt daardoor heel anders.

 

Ik heb echt een mooie ervaring erbij en wil je heel erg bedanken.

 

Lieve groet van Laura

Mijn man en ik hebben een privécursus hypnobirthing gevolgd bij Alejandra van stralende mama. Alejandra was heel relaxed in de tijden en dus kwam ze op zondag avond bij ons. Na rustig te praten over wat we zouden gaan doen en wat onze behoeften waren gingen we aan de slag met de oefeningen. Als we het niet snapten deed ze het voor en dit was fijn voor het leerproces. Ook vonden we het fijn dat ze niet heel protocollair het boekje volgde, maar vooral ons volgde in onze behoeften en wat bij ons paste als oefening.

 

De cursus heeft ons enorm veel handvatten geboden om aan de slag te gaan toen de weeën dan eindelijk begonnen. Dankzij onze hypnobirthing cursus was de bevalling geen pijnlijke beleving, maar vooral een beleving van zen de ontmoeting aangaan met ons 2e meisje. De hele bevalling ging liefdevol en bewust. Dank Alejandra, voor je begeleiding en geduld.

 

Liefs Semra & Mustafa

nl_NLDutch