"Iedere golf die voorbij is, is de kleine dichterbij. Ik kan niet wachten om hem/haar te mogen omarmen."
"Ik heb vertrouwen in de natuur en mijn lichaam is gemaakt hiervoor."
MEER INFO
 

Ervaringen

Hoi Alejandra,

 

Op 20 januari vorige week is onze Raymond geboren! We zijn helemaal in de wolken met onze kleine man. Hij doet het supergoed!

 

Dank nog voor de extra sessies. Ik denk echt dat dit heeft geholpen om de bevalling op gang te krijgen.

 

De bevalling was mooi. Ik heb vooral de eerste uren (mn onder de douche – terwijl Roy de taart aan het maken was 😉 veel affirmaties geluisterd. De eerste 8cm ging heel snel. De verloskundige was onder de indruk van de rust en snelheid. Omdat Raymond scheef lag stagneerde de ontsluiting bij de 8cm. Heb het eerst 2uurtjes zelf geprobeerd maar toen bleek dat Raymond in het vruchtwater had gepoept en er geen verdere ontsluiting was, kreeg ik hormonen toegediend. Dat was wel even pittig want ik had al persdrang. Thank god voor de endorfines die vrij waren gekomen Lachebekje met open mond en lachende ogen. Na 2,5uur bikkelen mocht ik eindelijk en was het binnen een kwartiertje gepiept. En toen hij eenmaal op mijn buik lag, was het alleen nog maar genieten!

 

Ik ben zo blij dat ik de hypnobirthing cursus bij je heb gevolgd. Ik heb tot het laatst in mijn coconnetje kunnen zitten en al mijn energie naar binnen kunnen richten, zonder in de stress te schieten. Zonder hypnobirthing (en mijn anker Roy!:) weet ik niet of ik me hier doorheen had kunnen slaan zonder paniek en al te veel pijn.

 

Inmiddels ben ik weer een beetje mens aan het worden in mijn herstel en echt ontzettend aan het genieten van de kleine man.

 

Enorme dank nogmaals voor de hulp en guidence!!

 

Hartelijke groet,

Nathalie

Hoi Alejandra,

 

Ik heb bij jou de hypnobirthingcursus gevolgd en ben inmiddels alweer bijna 6 weekjes geleden bevallen van ons zoontje Bodhi. Wauw, wat een verschil met de eerste bevalling zeg!

 

Ik heb me zo goed kunnen ontspannen tijdens de ontsluiting en mijn man heeft me heel goed geholpen. Ik vond het echt een bijzondere ervaring. Ik heb de laatste paar weken van mijn zwangerschap regelmatig naar de hypnoses geluisterd en eigenlijk niet heel veel met mijn man geoefend. We hebben wel wat dingen doorgesproken hoor.

 

Toen de weeën begonnen moest ik eerst nog even zoeken wat ik het fijnst vond qua houding enzo maar dat was al snel duidelijk. Op het bed op mijn zijde en de cd aan. Mijn man streelde tussendoor op mijn arm en been en tijdens de wee gaf hij wat druk op mijn onderrug. Toen de verloskundige kwam zat ik al op ruim 5 cm na 3 uurtjes. Ik wilde in bad bevallen in het geboortecentrum in Harderwijk maar in overleg met de verloskundige toch thuis gebleven want we zaten zo goed in de ontspanning en het kon nog wel eens snel gaan. En na ruim een half uur weer een cm erbij. Nog steeds heel ontspannen. Wel luisterde ik minder naar de cd en zat meer in het moment. Als de wee even wat heftig werd luisterde ik naar de woorden van de cd en kon ik me goed ontspannen. De verloskundige heeft ons eigenlijk ook meest van de tijd alleen gelaten omdat het zo goed ging. Toen mijn moeder erbij kwam duurde het nog maar een klein uurtje voordat ik mocht persen. Ik had 10 cm ontsluiting maar kon het heel goed aan. De overgang naar persweeën vond ik wel even een omschakeling. Vorige keer kreeg ik nml een ruggenprik en had dat toen anders ervaren. Maar alsnog ging dat super. Na 9 minuten was hij er! Achteraf hoorde ik dat mijn moeder en kraamzorg niet geloofde dat ik al mocht persen omdat ik zo ontspannen erbij lag.  Ik heb trouwens 5 en een half uur in totaal over de bevalling gedaan.

 

Ze zeggen wel eens je met hypnobirth geen pijn hebt en dat is opzich waar omdat de ervaring anders is. Je hangt geen label pijn op aan de wee. Het woord pijn ken je dan niet zeg maar. Je bent helemaal in het nu en ook tussen de weeën Door denk je niet dat de volgende wee pijn gaat doen. Je bent gewoon volledig in het nu tijdens je bevalling waardoor je alles accepteert zoals het is. De ervaring wordt daardoor heel anders.

 

Ik heb echt een mooie ervaring erbij en wil je heel erg bedanken.

 

Lieve groet van Laura

Mijn man en ik hebben een privécursus hypnobirthing gevolgd bij Alejandra van stralende mama. Alejandra was heel relaxed in de tijden en dus kwam ze op zondag avond bij ons. Na rustig te praten over wat we zouden gaan doen en wat onze behoeften waren gingen we aan de slag met de oefeningen. Als we het niet snapten deed ze het voor en dit was fijn voor het leerproces. Ook vonden we het fijn dat ze niet heel protocollair het boekje volgde, maar vooral ons volgde in onze behoeften en wat bij ons paste als oefening.

 

De cursus heeft ons enorm veel handvatten geboden om aan de slag te gaan toen de weeën dan eindelijk begonnen. Dankzij onze hypnobirthing cursus was de bevalling geen pijnlijke beleving, maar vooral een beleving van zen de ontmoeting aangaan met ons 2e meisje. De hele bevalling ging liefdevol en bewust. Dank Alejandra, voor je begeleiding en geduld.

 

Liefs Semra & Mustafa

nl_NLDutch