"Iedere golf die voorbij is, is de kleine dichterbij. Ik kan niet wachten om hem/haar te mogen omarmen."
"Ik heb vertrouwen in de natuur en mijn lichaam is gemaakt hiervoor."
MEER INFO
 

Over mij

Dag lieve JIJ, leuk dat je even komt kijken op mijn pagina. Mijn naam is Alejandra Alarcón en ik kom oorspronkelijk uit Chili. Nederland is inmiddels al zeer lange tijd mijn thuis waar ik met mijn gezin met veel plezier woon en werk. Ik ben mama van twee heerlijk meiden die mij een transformatie hebben laten meemaken als zwangere en barende oervrouw. En wat is dat een bijzondere, spannende, positieve en wonderbaarlijke ervaring geweest. Allereerst de extreme grenzen in wat ons lijf allemaal aankan. Zwanger mogen zijn en daarna baren. Door deze ervaringen en mijn nimmer aflatende positieve houding heb ik besloten er mijn werk van te maken. Wat mijn passie is, is tegelijkertijd mijn missie geworden om te delen.

 

Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik te horen dat ik medisch was geworden bij 34 weken en moest drie weken in het ziekenhuis blijven. Met deze, uit noodzaak ontstane, rust die ik kreeg ben ik mij, zowel mentaal als lichamelijk, gaan voorbereiden op de geboorte. Ik besefte al snel dat ik anders moest gaan denken, voelen en doen. Anders dan wat de gebruikelijke regels en boeken adviseren. Anders op een dieper, spiritueel niveau. Anders in vele opzichten ik deed het vanuit instinct. Ik noem het mijn magie. 

pregnant
4FE5B9B9-8A0D-4FEB-82EB-1E36ADA38EB8

Ik paste diverse ‘mind tools’ toe om mij voor te bereiden op de geboorte van ons meisje. Ik vond het buitengewoon spannend allemaal. Ik was er helemaal klaar voor keek er ontzettend naar uit. Ondanks het feit dat ik zou worden ingeleid met 37 weken wist ik dat mijn dochter op natuurlijke wijze ter wereld zou komen. Ik zou onze kleine meid zelfs eerder gaan ontmoeten. De teleurstelling van de niet meer mogelijk zijnde watergeboorte liet ik al snel los. Ik focuste me op het feit dat mijn dochter eerder zou komen. De rust die ik kreeg in het ziekenhuis heb ik met beide handen aangepakt en heb ik geleerd om los te laten, geduld te hebben en vertrouwen te hebben in mijn lichaam en de natuur.

 

Deze diepe, rijke ervaring heeft mij naar een hoger niveau getild. Een grensverleggend niveau waarin ik meer aankon dan ik ooit had verwacht. Deze “vrouwelijke empowerment” bezit naar mijn mening iedereen. Het heeft alleen wat hulp nodig om gevonden te worden. De vrouw weer in haar kracht laten staan om een rotsvast vertrouwen te hebben in haar lijf en de natuur. De kracht van het “oer”. De magie welke wij allen bezitten in ons. 

Na een vlotte, natuurlijke bevalling is mijn reis begonnen en vond ik mijn bevestiging in Hypnobirthing. Deze geef ik in drie talen, Nederlands, Engels en Spaans. Een techniek die ik inmiddels al enkele jaren met veel liefde en plezier deel. Ook ben ik veder gaan leren. Daarnaast ben ik gecertificeerd Doula, Zwangerschaps en ouder en kind yogadocente. Verder fascineert het mij enorm hoe het met de mind werkt. Dit om net op een dieper niveau te komen om op langer termijn de mama of papa te begeleiden. Ik heb ook de studie Traumaverwerking voor babies en peuters gevolgd. Zodat ik ook deze kleine doelgroep kan begrijpen. En om de ouders op weg te helpen waarom hun kindje iets heeft heeft meegemaakt waardoor hij/zij zich zo voelt. Ook is mijn liefde voor mijn achtergrond aangewakkerd sinds enkele jaren. Ik wilde nog meer leren van De Bron en ben in de leer gegaan bij de pasos, de Inca Sjamanen uit Peru Cusco. Hier leer ik zoveel. Ook de verbinding met Pacha Mama/Moeder Aarde is enorm gegroeid. Iets wat vroeger normaal is, is nu niet meer meteen in te beelden. Dus als het even lukt dan ben ik buiten op blote voeten aan het aarden, of aan het mediteren in het bos, ook wel bosbaden genoemd. En ik leer wat alles om ons heen groeit geen onkruid is, maar juist eetvaar, voedzaam en geneeskrachtige is. Ik hou zo van de natuur. Daarom ook mag ik mijzelf Magic of Nature Coach noemen. Ga je mee op een natuurlijk avontuur? 

 

Dus een vast gezicht door alle fases heen voor het hele gezin.

 

Wij vrouwen zijn gemaakt om leven te creëren. Een gegeven feit. Maar door alles wat wij, in deze huidige wereld, gehoord, gezien en wellicht ervaren hebben, ben ik erachter gekomen dat veel vrouwen deze oerkracht zijn vergeten. Of niet precies weten hoe ze dit kunnen toepassen. Ik blijf het geweldig vinden om te leren en mijn missie te blijven uitoefenen.

 

Dus hou mijn website in de gaten voor meer informatie en mijn reis om jou/jullie te mogen en kunnen begeleiden!

En om de kers verse ouders volledig in de watjes te leggen ga ik komend jaar 2023/24 retreats organiseren. Nu geef ik ook op maat gemaakte dag retreats.

 

Lieve groet,

Stralende Mama

Alejandra Alarcón

nl_NLDutch