"Iedere golf die voorbij is, is de kleine dichterbij. Ik kan niet wachten om hem/haar te mogen omarmen."
"Ik heb vertrouwen in de natuur en mijn lichaam is gemaakt hiervoor."
MEER INFO
 

Over mij

Welkom bij Stralende Mama, waar jouw reis naar stralend moederschap begint. Ik ben verheugd je hier op mijn website te verwelkomen. Mijn naam is Alejandra Alarcón en ik kom oorspronkelijk uit het prachtige Chili. Nederland is al lange tijd mijn geliefde thuis, een plek waar ik vreugde vind in zowel werk als gezinsleven. Als moeder van twee geweldige meisjes heb ik een diepgaande transformatie ervaren tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen. Het is een reis vol verwondering, opwinding, positiviteit en immense schoonheid geweest.

Het aanschouwen van de opmerkelijke capaciteiten van ons lichaam en het omarmen van het voorrecht van zwangerschap en geboorte, heeft me geïnspireerd om mijn passie om te zetten in een doel. Wat ooit mijn ziel in vuur en vlam zette, is nu mijn missie geworden om te delen met de wereld. Ik heb contact gemaakt met de essentie van onze natuurlijke aanleg, waarbij ik de magie heb herontdekt die in ieder van ons schuilt.

Mijn eigen zwangerschapsreis heeft een bijzondere plek in mijn hart. Het was tijdens mijn 34e week dat ik het onverwachte nieuws kreeg van medische complicaties, wat resulteerde in een verblijf van drie weken in het ziekenhuis. Gehoor gevend aan het advies van de arts om rust te nemen, begon ik aan een diepgaande mentale en fysieke voorbereiding op de bevalling. Deze ervaring zorgde voor een verschuiving in mijn denkwijze, waarbij ik nieuwe manieren van denken, voelen en handelen verkende. Ik ging voorbij aan de conventionele adviezen in boeken en richtlijnen, en omarmde de wereld van spiritualiteit en mijn instinctieve wijsheid.

pregnant
foto-51

Ik paste diverse ‘mind tools’ toe om mij voor te bereiden op de geboorte van ons meisje. Ik vond het buitengewoon spannend allemaal. Ik was er helemaal klaar voor keek er ontzettend naar uit. Ondanks het feit dat ik zou worden ingeleid met 37 weken wist ik dat mijn dochter op natuurlijke wijze ter wereld zou komen. Ik zou onze kleine meid zelfs eerder gaan ontmoeten. De teleurstelling van de niet meer mogelijk zijnde watergeboorte liet ik al snel los. Ik focuste me op het feit dat mijn dochter eerder zou komen. De rust die ik kreeg in het ziekenhuis heb ik met beide handen aangepakt en heb ik geleerd om los te laten, geduld te hebben en vertrouwen te hebben in mijn lichaam en de natuur.

 

Deze diepe, rijke ervaring heeft mij naar een hoger niveau getild. Een grensverleggend niveau waarin ik meer aankon dan ik ooit had verwacht. Deze “vrouwelijke empowerment” bezit naar mijn mening iedereen. Het heeft alleen wat hulp nodig om gevonden te worden. De vrouw weer in haar kracht laten staan om een rotsvast vertrouwen te hebben in haar lijf en de natuur. De kracht van het “oer”. De magie welke wij allen bezitten in ons. 

Na een mooie en natuurlijke geboorte begon mijn eigen reis, waarbij ik mijn bevestiging vond in HypnoBirthing. Ik geef deze techniek al enkele jaren met liefde en plezier in drie talen: Nederlands, Engels en Spaans. In de loop der tijd ben ik blijven leren en heb ik ook certificeringen behaald als Doula, zwangerschaps- en ouder- en kinderyogadocent. Ook aanraking door middel van massages, met rituelen, kruiden, rebozo’s pas ik toe aan de kraamvrouw. Dus naast geboorte Doula ben ik ook gecertificeerd Post Partum behandelaar en kan ik dit uitbreiden om als PP Doula diensten aanbieden.

Daarnaast ben ik gefascineerd geraakt door de werking van de geest  en dan op dieper niveau, waardoor ik ouders op langere termijn kan begeleiden. Ik heb ook een studie gevolgd in Traumaverwerking voor baby’s en peuters, zodat ik ook deze specifieke doelgroep beter kan begrijpen en ouders kan helpen begrijpen waarom hun kind bepaalde emoties ervaart. Daarnaast is mijn liefde voor mijn achtergrond de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Ik wilde nog meer leren van De Bron en ben in de leer gegaan bij de pasos, de Inca-sjamanen uit Peru, Cusco. Hier leer ik zoveel waardevolle kennis en mijn verbinding met Pacha Mama/Moeder Aarde is enorm verdiept. Ik vind het belangrijk om in contact te blijven met de natuur. Wanneer ik de kans krijg, ben ik buiten op blote voeten aan het aarden of mediteer ik in het bos, ook wel bekend als ‘bosbaden’. Ik leer ook dat alles om ons heen, wat vroeger als ‘onkruid’ werd gezien, juist voedzaam en geneeskrachtig is. Ik heb zo’n liefde voor de natuur en daarom mag ik mezelf ook een Magic of Nature Coach noemen. Ga je mee op een natuurlijk avontuur?

 

Ik ben een vast gezicht gedurende alle fases voor het hele gezin.

 

Als vrouwen zijn we in staat om leven te creëren, dat is een gegeven. Maar door alles wat we in deze moderne wereld hebben gehoord, gezien en misschien hebben ervaren, ben ik erachter gekomen dat veel vrouwen deze oerkracht zijn vergeten of niet precies weten hoe ze deze kunnen benutten. Ik vind het geweldig om te blijven leren en mijn missie voort te zetten.

Houd dus mijn website in de gaten voor meer informatie over mijn reis en hoe ik jou/jullie kan begeleiden!

En om kersverse ouders volledig in de watten te leggen, organiseer ik in het komende jaar 2023/24 retraites. Op dit moment bied ik ook op maat gemaakte dagretraites aan. Ook op persoonlijke ontwikkeling, geboorte trauma, blokkades. Zie dienst rituelen voor meer informatie.

Liefdevolle Stralende groet,

Stralende Mama

Alejandra Alarcón

nl_NLDutch